top of page

SKANDERBORG SPILLER OGSÅ LIGA NÆSTE SÆSON 💚💚💚

Ligapladsen blev sikret søndag den 30. april i en fyldt Cigaræske med en sikker sejr over Ajax København på 35-29!!!

Forud for den sidste og afgørende kamp i Kvindeligaens kvalifikationsspil var situationen den, at Skanderborgs Ligakvinder med blot uafgjort kunne sikre sig endnu en sæson i den bedste danske håndboldrække. Omvendt ville et nederlag sende holdet ud i en gyser-afslutning mod EH Aalborg fra 1. division om direkte nedrykning.

Det viste sig dog hurtigt, at Skanderborg var indstillet på at få lukket kampen fra start. De

grønne bragte sig hurtigt foran med 8-1 og sluttede en velspillet og fokuseret 1. halvleg med en føring på hele 19-10.

Men just som de mange fremmødte tilskuere på lægterne i Morten Børup-hallen troede, at sejren var i hus, sneg der sig alligevel både spænding og lidt usikkerhed ind i kampen igen, da Ajax fra 2. halvlegs start gik op i et meget offensivt forsvar. Det rystede tydeligvis

hjemmeholdet, og med 13 minutter igen af kampen var Ajax kun bagud med 3 mål ved stillingen på 25-22.

Heldigvis begyndte de grønne dog igen at finde løsningerne, og så sig herefter aldrig tilbage i kampen. Og til stor begejstring og stående klapsalver fra de mange tilskuere, kunne de glade Skanderborg-spillere til sidst falde hinanden om halsen og juble over sejren, som endte med at blive på 35-29.

Dermed sikrer Skanderborg Håndbold sig for 6. sæson i træk deltagelse i Danmarks bedste

håndboldrække, Kvindeligaen. En imponerende bedrift af klubben, som med et af ligaens

mindste budgetter alligevel år efter år formår at være blandt de bedste i landet.

Og ikke nok med det, så er klubben også helt forrest på udviklingen af fremtidens talenter i

dansk håndbold. Det fik man et tydeligt bevis for i pausen af liga-kampen, hvor Skanderborg Håndbolds U19-piger og U17-piger blev hyldet til stående klapsalver, efter at begge hold weekenden forinden sikrede sig guldmedaljer til Danmarksmesterskaberne i Gudme og på Mors.

Så alt i alt en fantastisk sæsonafslutning for både de nuværende og de kommende ligakvinder i Skanderborg Håndbold 💚💚💚.