top of page

Mindeord Claus Møller

Det var med stor sorg og tristhed, at vi i lørdags fik meddelelsen om Claus Møllers bortgang.

Claus døde på AUH, Skejby efter længere tids indlæggelse. Kræften havde fået overtaget på Claus, men han var klar og tilstedeværende til kort tid før. Claus blev 64 år.


Jeg selv og mange andre oplevede ham helt klar og stadig med tanker om håndbolden i klubben fra det store håndboldhjerte, som vi i Skanderborg har haft glæde af og værdierne fra, i hans virke for os igennem de sidste 20 år.


Han kom til klubben samtidig med at hans eneste søn Oliver trak den grønne trøje over hovedet som U12 spiller. Inden Claus kom til Skanderborg havde håndbolden haft sin plads i hans liv siden han som 18 årig startede som træner for Skjold. Trænergerningen førte ham forbi en lang række dameklubber som Horsens, Stouby, HSR, Østjysk, Fredericia og Horsens. 2 sæsoner blev det også til i Brædstrup KFUM, hvor han førte herreholdet op i 3. div i starten af 80`erne.


Hos os i Skanderborg var det især ungdom han arbejde med som træner, hvor han var en træner som virkelig spottede talenterne og fik dem på rette vej inden seniorlivet i klubben.

De senere år var Claus en meget gennemgående person som nok var den som har brugt mest tid i såvel M.B. Hallen, men også på Fælleden, hvor hans plads var på balkonen, så han kunne se på begge baner under træningen og dermed følge såvel spillere som trænere på 2 baner.


Det var spillere på alle niveauer og trænere på alle niveauer, som han hjalp på vej med klare og gode råd. Hans kendskab til håndboldklubberne i store dele af Jylland, gjorde at han også spottede talenter på trænersiden, som kunne komme videre i deres udvikling i Skanderborg. Mange snakke om den hele klub, har der også været med Claus, lige til han ikke kunne komme i hallen mere. Men også fra sygesengen fulgte Claus med, og der blev det til mange håndboldsnakke med hans mange berøringsflader i Skanderborg og fra andre håndbold bekendtskaber. Claus kendte alle i klubben – og alle i klubben kendte ham.


Claus havde også i sit arbejdsliv med børn og unge at gøre, hvor hans uddannelse som pædagogisk leder førte ham til institutioner i det Østjyske.


Claus boede i Stensballe ved Horsens og efterlader udover sin søn Oliver, hans mor, bror og søster.


Bisættelsen finder sted fra Rårup Kirke tirsdag den 6. februar 2024 kl 12.00


Claus – må du hvile i fred. Ære været dit minde.


Jens Christensen, formand

Skanderborg Håndbold

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page