top of page

LIGAHOLD BASERET PÅ TALENTER

Skanderborg Håndbold er pt. i gang med den tredje ligasæson i træk og går forhåbentligt snart ind i sin fjerde. Gennem alle årene har holdet været baseret på unge, talentfulde spillere, og næste sæson bliver ingen undtagelse.


Fra næste sæson indtræder hele tre nye spillere til ligaholdet direkte fra klubbens eliteakademi, Skanderborg Håndbold Eliteakademi, kaldt SHEA. Det bringer ligatruppen op på i alt syv spillere, der tidligere har været på eliteakademiet, og den udvikling skyldes selvfølgelig det enormt store arbejde, der dagligt leveres på SHEA. Det er med til at udvikle og klargøre spillerne til liganiveau, og i indeværende sæson har intet mindre end syv af klubbens U19-pige spillere fået debut i Ligaen.

Det er selvfølgelig med til at understrege, at vi rigtig gerne VIL talentudviklingen og de spillere, der har været gennem SHEA. Men vi har dem ikke bare med, fordi de er i klubben. Vi har haft dem med, fordi vi mener, at de hver især har kunnet bidrage – og det har de!

- "Gennem flere år på SHEA er spillerne dels blevet dygtigere håndboldspillere, men de har også lært, at for at blive elitespiller, skal man ikke bare træne godt. Man skal lægge sit liv om efter det. Man skal træne mere end alle andre – og nogle gange flere gange om dagen. Så skal man spise rigtigt, sove rigeligt hver eneste nat og passe på sin krop med jævnlige besøg hos fysioterapeuterne og andre specialister. Det er alt sammen noget, vi kan tilbyde på SHEA, og derfor får vi en række spillere op på ligaholdet, der ved, hvad det handler om", siger holdets assistenttræner Peter Jagd.Af tidligere spillere, der har taget vejen fra SHEA til ligaholdet og videre til landsholdet kan bl.a. nævnes Anna Kristensen, Kristina Jørgensen og Laura Damgaard. Det er alt sammen gode historier, og klubben håber også at kunne levere spillere af den kvalitet fremadrettet:


Det er helt afgørende for os, at vi er med til at udvikle spillere til det næste niveau. Der er ikke nogen hos os, der spiller for pengene. Alle dem, vi har, elsker at spille håndbold og arbejde stenhårdt hver eneste dag for at blive bedre – alt sammen i håb om at kunne tage det næste skridt på et tidspunkt.

- "Det betyder selvfølgelig meget for hele træningsmiljøet, at samtlige spillere ofrer sig hver eneste dag, og hele tiden presser hinanden til at blive dygtigere. Ærgerrige spillere som vores er med til at højne deres eget og holdets niveau, og på den måde kan vi hver eneste sæson levere flotte resultater i landets bedste række”, slutter Peter Jagd.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page